Els millors jocs per viatjar amb nens.

Aquí van algunes idees que podeu improvisar en qualsevol moment del viatge, adaptant-les als vostres gustos, edats i manies.

Les paraules encadenades
Un clàssic. Un comença dient una paraula, i el següent ha de buscar una altra que comenci per la síl·laba per la qual acaba l’anterior. Co-che; che-lo; lo-co; co-mi-da … Si són molt petits, en comptes de encadenar-amb l’última síl·laba, el simplifiquem amb l’última lletra.

Endevina el personatge
Algú pensa en un personatge secret (familiar, amic, personatge …)
Cal fer preguntes per endevinar de qui es tracta. Per exemple: Ets de la meva família “Surts a la tele? Ets un dibuix animat? Només es pot contestar SÍ o NO.
Per a més grans, es pot complicar una mica amb variant “si fos”. Preguntant, “Si fos un animal seria…” i l’altre contesta “un peix”, i “si fossis un color seria…”. I l’altre diu: “el vermell” …

Paraules amb la lletra
Es fan 4 categories. Per exemple: Persona, animal, cosa i lloc.
Es tria una lletra i cada jugador ha de dir una paraula que comenci per aquesta lletra per a cadascuna de les quatre categories, dins el temps determinat. Per exemple, amb la P podria ser: Patricia, Pintura i Polònia.

Cerca formes
Genial per als més petitons. Tria una forma qualsevol i fes que la busquin en el paisatge o dins del cotxe.
Per exemple: per a un triangle, val la teulada d’una casa, un senyal de trànsit, un símbol al quadre de comandament…; per a un rectangle, val un retrovisor, una fàbrica…, i per a un cercle, serviria la lluna, el volant…

La frase boja
És molt simple i molt divertit. Un comença dient una paraula, per exemple «quan». Després, el següent hi afegeix: «Quan la mare», i el següent, «Quan la mare balla». Cal anar recordant les paraules que ja s’han dit, en el mateix ordre, i alhora inventar alguna cosa divertida.

L’animal més estrany
Aquest joc consisteix a inventar animals estranys unint característiques de diversos.
Per exemple: «Un elefant verd amb orelles de gos i bigotis de gat». Estimula molt la imaginació dels nens.

A veure qui veu abans…
Una casa verda, un cotxe groc, un arbre molt alt… El primer que vegi el que heu dit aconsegueix 10 punts i guanya qui abans arribi a 100.
És un joc que potencia l’atenció i la concentració i evita els marejos.
Una variant pot ser buscar formes concretes en els núvols.