Andorra es relaciona amb l’hivern, la neu, l’esquí.
Però hi ha moltes més activitats possibles en aquest insuperable entorn natural. Una d’elles és la pesca de la truita.

En el sistema de llacs i rius d’Andorra, compost de més de 70 llacs (estanys) i el mateix nombre de llacs petits (estanyols), així com en el fluvial, hi trobem truita comuna, salmonada, arc de Sant Martí…

Les dates ideals per a la pesca als rius és d’abril a setembre. En llacs, de maig a setembre.

Què has de tenir en compte:
― Pots pescar entre el trenc de l’alba i el vespre.
― És prohibit de pescar amb asticot, peixos vius o morts, ous de peix o formatge.
― La quantitat de captures (8, 5 o 2) i talla (20, 23, 30 o 35 cm) varia en funció del lloc. També hi ha zones de pesca sense mort.
― Pots pescar amb una sola canya alhora.

Un itinerari de pesca que no et pots perdre és el cercle de Pessons, un dels més bonics del Principat. És una successió de 20 llacs i petites basses, i la gran majoria acullen truites. Al cor del cercle glacial granític més gran d’Andorra, aparentment àrid, però on creixen una gran varietat de flors i plantes alpines. L’accés a l’estany Primer es fa amb cotxe, i a partir d’aquí, i segons l’objectiu, l’estany Forcat es corona en uns 15 minuts i l’estany de les Fonts, que és l’últim llac on podràs pescar, en aproximadament una hora i escassos minuts; la resta dels llacs se situen entre aquestes dues marcacions. Tot el cercle és un vedat i el primer llac és sense mort.